Пламен Асенов, специално за Faktor.bg Както обикновено, в нощта на Хелоуин

...
Пламен Асенов, специално за Faktor.bg Както обикновено, в нощта на Хелоуин
Коментари Харесай

De Profundis: Да залепим служебния кабинет на позорния стълб

Пламен Асенов, особено за Faktor.bg 

Както нормално, в нощта на Хелоуин сънувам неща, тъпи до мъдрост. 
Две еко-крави се залепят пред магазин за дамски чантички в символ на митинг, само че притежателят е интелигентен и ги оставя залепени. Гражданите, крава невидели, се събират на тълпи да видят, мъжете купуват чантички за дамите, а някои и за себе си. Печалбите скачат до небето, а когато кравите стават кожа и кости, притежателят им взима кожите и ги пуска да си вървят по тракащи кости.  
Чисто хелоуинска история - само че същия метод би трябвало да се приложи и по отношение на еко-кретените, дето се залепят по галерии и музеи, сякаш като митинг против петрола. Или против планетата. Или против нелепостите, които ръси Грета Тунберг от тяхно име. 
Та, концепцията ми е, вместо да бъдат отлепени незабавно, дано тези „ деятели “ останат по този начин известно време, нали така и така желаят повече гласност. Да изкарат два-три дни на самун и вода, а публиката, която обича същинското изкуство надалеч повече, в сравнение с тъпите форми на еко-протест, да минава и да ги освирква, до момента в който ги замеря с развалени яйца и скапани домати. 
От друга страна, доста бих се радвал, в случай че настоящето служебно държавно управление, воглаве с патрона му, президента Румен Радев, единствено, в символ на митинг против себе си, се залепи някъде на видно място. А още повече бих се радвал, в случай че целокупният български народ го подгони, хване и залепи, след което да го освирква и замеря обилно. Няма значение мотива, просто това е единственият метод да се спасим от политически решения на краткотрайно ръководещите, които

водят страната към злополука

Поне към злополука на доверието у нашите европейски и натовски сътрудници. 

Фука се да вземем за пример енергийният гълъб, божем - министър, че веднага, щом Европа спре да внася съветски петрол, през нас той ще тече свободно и даже ще доставяме други европейски страни с петролни артикули. Ма доста се фука. И се хили. На този вид очевидно мозъкът му е заврял от есенните жеги по Хелоуин, от него се е изпарило цялото чувство за морал и възпитание, останала е единствено елементарна бакалска сметка, андрешковщина и безкрайна безочливост от съветски вид. 

Европейски Съюз ни направи изключение – за разлика от всички останали, ние да внасяме съветски петрол чак до края на 2024. Защо Брюксел повярва, че „ Лукойл “ не може да работи с друга суровина, с изключение на с някаква съответна от Урал, не е ясно - откакто експерти споделиха, че това е неистина. Но, фактът е реалност и жестът – жест, сътрудниците ни дадоха опция да задоволяваме потребностите си, без да се замаряме прекомерно с тежката труд да сключваме нови контракти с други страни, от които я има някаква комисиона за нас, я не.  
Ние обаче незабавно обръщаме този европейски жест в мръсна пазарска торба, която ще изтупаме до край, като подскачаме от наслада – не, 

ние ще печелим от експорт

 Нали сме по-хитри от европейците. Нали сме по-велики – те ли ще кажат на „ нашия “ роден „ Лукойл “ да изнася или не. 
А президентът Румен Радев за какво върви в рафинерията - да яде рахат-локум и да приказва за времето ли. Обещания са се разменяли там – т‘ва пари, т‘ва услуги, т‘ва взаимни ползи, т‘ва необятната съветска душа и великата съветска култура…..т‘ва да не ви е лукова глава, бе, ей! Така че, ето го резултата - ще изнасяме, на инат на Европейски Съюз. 

Брюксел незабавно обаче сподели ясно – не, не сме създали изключението за вас, с цел да измамите всички. Петролът от Русия си го внасяйте, петролните артикули си ги консумирайте вътре – и толкова!
А ние отново – косо и макар. Излиза този път финансовият гълъб и вика – но не може по този начин, ще ни се срине цялата финансова система. Един тип – България на налозите от „ Лукойл “ се крепи. Поредната нагла неистина, както знаем - а за какво се чака Брюксел и на нея да се върже, не е ясно. 
Освен това, вика финансовият гълъб, като проверявам европейското решение, възбрана има единствено за експорт на недопечен петрол, а ние нямаме желание да го изнасяме недопечен, ще изнасяме петролни артикули. 
Първо, забележете това „ ние “, което идва да покаже, че България някак е едно с „ Лукойл “ и тъкмо страната ще изнася, а не рафинерията. И второ – забележете по какъв начин незабавно, щом стане потребност, сме способни да намерим в закона „ врата у поле “, щом би трябвало да се измъкнем сухи. 
Но не, в действителност не би трябвало да се измъкваме сухи от обстановката. Аз съм срещу. В момента България заслужава Европейски Съюз незабавно да анулира решението си за съветския петрол, с което ни направи услугата и да ни върне

в кюпа на общата възбрана

 за неговия импорт, където са всички останали.  
Ама ние сме щели да пострадаме! Ами всички ще пострадат, ще пострадаме малко и ние, това се назовава „ европейска взаимност “. 
Ама „ Лукойл “ ще пусне кепенците и ще си замине от страната, след това ние какво ще вършим? Първо - да сте мислили овреме, а не да ставате ортаци с съветските дяволи, които, както сами знаете, най-после постоянно ви завличат в Пъклото. И второ – къде ще си замине „ Лукойл “? Някъде, където няма санкции; някъде, където може да си отнесе цялата рафинерия; някъде, където обилно ще му дават опция десетилетия наред да печели, без да внася стотинка налог в държавната хазна. Къде, бе? 
Ама това би било злополука за България! Не, злополука ще бъде, в случай че още малко тук продължи да ръководи селският шмекер Радев и неговата клика, които са подготвени да стъпчат българския и европейския интерес, единствено и единствено да намажат дебели филии с масло на руснаците и съветското лоби в България. 
Та по тази причина споделям, че Радев и неговите жалки хитреци от служебния кабинет би трябвало да бъдат залепени на някой площад и остракирани. 
Е, освен поради това, а и тъй като не престават да пазят политически, логичен и морално незащитимата позиция, че България няма да даде оръжия на Украйна. 
Киев насочи редица молби, ние – твърдо не. Всички наши сътрудници от Европейски Съюз и НАТО, даже дребна Македония, дадоха образец какво и по какъв начин се прави, ние – твърдо не. Всичко взеха решение въпроса в действен порядък, ние се позоваваме на решение на предходен Парламент, доминиран от радево-комунистическата, т.е., русолюбската политическа клика. Въпреки цялата учтивост на Европейски Съюз, военният министър на Латвия въпреки всичко намерено съобщи, че 

България предава общия интерес

Смятате ли, че просто на някакъв министър от някаква дребна страна му е писнало и той е направил непремерено изявление? А не виждате ли, че това е обща позиция на Европейски Съюз и НАТО, чиито представител се явява латвийският министър?
Ами не се заблуждавайте. Ако не знаете по какъв начин работи европейската система в сходни случаи - научете се, образци доста, елементарно се схващат даже от тъпи мозъци! 

Скоро - може би - предлагането за това да не даваме оръжие на Украйна най-сетне ще бъде променено. И каква е реакцията на служебния кабинет? Ами, откакто май загърби тъпата теза, че и да желаеме, няма какво оръжие да дадем, отново виждаме опит да се вкарат нещата в тежък пазарлък. Военният гълъб стартира ново подстрекателство към депутатите – да, можем да дадем оръжия на Украйна, само че единствено в случай че бъдат сменени от натовски. 
Кога да бъдат сменени, какъв брой и какви оръжия можем да дадем, какъв брой и какви оръжия желаеме да получим, от кой ще ги желаеме, за какво до момента не сме ги желали – всички тези и доста други въпроси са заметени под килима. Важното е да има дълги и безполезни разногласия, да стартират ангажименти и ангажименти на ангажиментите, решението да се забави и вероятно – да потъне в неразбирателството, което така и така се вихри обилно в Народното събрание. 
Това е задачата. И на тия политически пезевенци не им пука, че срамят името на България и поради тях

 съюзниците ни считат всички българи за „ предатели “

 Не им пука, че хората в Украйна напълно безусловно мрат в мръсната съветска война и имат потребност да се защитят. Не им пука, че на следващия ден, в случай че нещо тук стане, НАТО може да каже – но чакайте, нали Русия не беше същинска опасност за вас, нали вие умишлено не изпълнихте своя съюзнически и честен дълг, нали гледахте в тавана, когато трябваше да действате. Е, в този момент ние ще погледаме в тавана!

Ей за това тия гълъби, плюс гълъбарят, би трябвало да бъдат залепени на позорния дирек.  
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР